ENGLISH VERSION
  START
  FOTO
  VÅRA DJUR
  SAM
  DON
  JULIE
  PÄLSVÅRD
  SJUKDOMAR
  NEWF. SJUKDOMAR
  OM NUFFEN
  VATTENHUNDEN
  ATT TÄNKA PÅ
 RASSTANDARD
  KLIPPA NF ÖRON
  KLIPPA NF TASSAR
  MINNE AV BONITO
  MINNE AV DANNY
 " HOW COULD YOU"
 
Vi delar vårt liv med två stycken underbara Newfoundlandshundar
Don som är född-93, och Sam -94, båda två är hanar.


 

Dessutom har vi en liten inflyttad vildkatt vid namn Julie - Inflyttad med Don's hjälp :o)


 

Jag har också haft lyckan att få äga en Amerikansk Cockerspaniel som hette Bonito.
Tyvärr så gick han bort, men finns för alltid kvar i mitt hjärta. Mer om Bonito finns på sidan " Till minne av".

 

När Bonito var ca 4 år skaffade jag Danny en Chinchilla Perserkatt. Dom blev bästa vänner och Danny tog som uppgift att alltid försvara Bonito mot allt som han tyckte kunde vara farligt här i livet, som ibland verkade vara lite väl mycket ;o)


 

Sen blev det dags för Sam ;o)


 

Jag har alltid varit förtjust i nuffar - dessa härliga björnliknade varelser.
En hund som dessutom skulle älska havet, att bada - jag som alltid önskat mig en hund som ville bada med mig i havet... det blev en dröm...
Efter många år så bestämde jag mig för att nu är jag redo, jag ska ha en nuffe ;o)
Jag hade läst mycket om rasen, jag hade satt mig in i allt, vägt fördelar mot nackdelar - jag hade med andra ord bestämt mig till 1000%Vi åkte och tittade på nuffar då den där dagen å ens hjärta smälte direkt så klart, och hur mycket jag än läst och sett så blev jag ändå överraskad över hur STORA de faktiskt är ;o)
De var många nuffar där hos uppfödaren, många glada, jättestora hundar som i sin glädje överföll en med massor av härliga pussar å som gärna ställer sig på ens tår med sina enorma tassar :o) Tankar for upp i mitt huvud, ska jag ha en nuffe? en sån här stor hund? Klarar jag av en så här stor glad björn? ;o)
Jag var mycket tyst, en aning spak när vi åkte hem, för mycket tankar, kan jag ge dig ett bra liv du stora hund? Åhhh så tyst jag var ;o)Anders min sambo, han var däremot LYRISK, han som inte visat något större intresse förut var nu helt galen å skulle till vilket pris ha en nu, helst omedelbart, hjälp!! Vad har jag gjort kände jag. :o)
Jag tror jag blev lite överraskad av deras storhet m.m.
Jag vet inte vad som hände med mig den där dagen?
Hade ju så länge velat ha en sådan här hund, å jag ville fortfarande ha en lika mycket, om inte mer - men något hade hänt? Men jag tror jag var osäker? det blev kanske för mycket av allt det goda? Hur skulle jag kunna ge denna vovve allt den behöver, tänk om den inte trivs hos mig å så tusen miljoner tankar till. :o)


Anders kalla mig knäppis, nu när jag väl skulle ha en så backa jag ur, jo - jag var nog allt lite tokig ;o)


Det tog ungefär ett halvår innan vi åkte ut och tittade igen ;o) Ett halvår med bara nuffar i tankarna varenda dag..

Vi hade bara varit hos uppfödaren en liten stund och innan jag visste ordet av det hade Anders tingat en valp - han tog nog chansen då han känner mig ;o)
Vi fick hämtat honom efter två mycket långsamma veckor, vi döpte honom till Sam! Älskade Sam.

Sen kom Don , med dunder och brak ;o)Vi hade följt med några kompisar som också har nuffar till uppfödaren då de skulle hälsa på, inget annat.. hmmm... ;o) Efter ett tag frågar uppfödaren om vi ville ha Don? Hon var tvungen att lämna ut några hundar p.g.a. sin hälsa.
-Nej tack, sa jag.
-JO tack, sa Anders!


Det slutade med att Don satt i baksätet när vi åkte hem.


Sam blev först glad en stund - men när han förstod att Don skulle stanna och äta, sova, ta med andra ord hans tid small det till.
Ni som har nuffar vet själva hur det kan låta.. hjälp, man skulle kunnat tro att vi fått två Grizzlybjörnar!


Efter det bråket som slutade med en del bitmärken :o( Så hade de några små dispyter till, en ganska jobbig tid tyckte jag själv, men då det gällde att verkligen inte ge sig, att vara en bra ledare, att tänka på hur man själv betedde sig, en tid då jag många ggr undrade om dessa två herrar skulle sluta fred med varandra ;o)
Idag är dom de bästa vänner ;o) Å det finns inget finare än de två pojkarna i hela världen..!