ENGLISH VERSION
  START
  FOTO
  VÅRA DJUR
  SAM
  DON
  JULIE
  PÄLSVÅRD
  SJUKDOMAR
  NEWF. SJUKDOMAR
  OM NUFFEN
  VATTENHUNDEN
  ATT TÄNKA PÅ
 RASSTANDARD
  KLIPPA NF ÖRON
  KLIPPA NF TASSAR
  MINNE AV BONITO
  MINNE AV DANNY
 " HOW COULD YOU"
 

Sam " Den evige valpen" som några vänner kallar honom!


Hans kennelnamn är " Waljo Rover" och han kommer från Waljo´s kennel!
Hans föräldrar är:
Fader: SUCH NUCH MAURIZIO
Moder: KRINDANBRA LADY MEESHA


Och dom fick som sagt denna evige valp!!
Sam är en väldigt GLAD, busig, snäll, intelligent, förväntansfull hund, som bara har en sak i huvudet - BADA!!!! Om han fick - vilket han mer eller mindre alltid får - hade vi bott i havet!
Vi bor i.o.f sig med havet runt omkring oss, men det räcker inte, han är först nöjd först när vi är i :o)

Jag kommer ihåg att Sams uppfödare sa att det finns en viss risk att om man bor vid en bäck eller en å att hunden kunde få för sig att rymma dit, gissa om Sam har rymt från oss? Men det är lätt att hitta honom, han är alltid i havet och simmar runt som en säl ;o)


Jag hade som sagt alltid velat ha en hund som ville bada, men här finns ingen gräns, det är inte alltid lika kul att få in en dyngsur hund, men sånt får man ta... Det är ju en vattenhund :o)


Första gången jag gick och badade med Sam var en mardröm.. Jag trodde han skulle dränka mig, han blev som besatt och bara flög på mig i vattnet, hans instinkt sa honom att han skulle rädda mig, problemet var bara hur? Det slutade med att vi slogs i vattnet, jag med att försöka få luft, han med sina tappra räddningsförsök som gjorde mig helt randig på kroppen av hans enorma klor.


Fick tränat honom, vilket han tyckte var den roligaste träningen man kunde ha - därefter tog han SoR provet.
Idag finns det ingen gräns, han gör alla kommandon - hoppar från bryggor m.m med stor iver ;o)


Om Sam kan man inget annat säga än att han är badtokig - och dom som känner oss vet att de inte ska nämna ordet BADA när man pratar, för då har man en hund som sitter och gråter för att han vill gå och bada på studs :o) Sam har väldigt lätt för att lära! Och han är alltid före en i tänkandet och planerandet om vad han skulle vilja göra och det är mycket - till skillnad mot Don :o) Sam en arbetsnarkoman som vill bära - dra, och då ska det vara tunga grejer, är det för lätt, så nonchalerar han det bara.


Skulle man kasta ut en "liten" pinne i vattnet, blänger han bara på den - men tar man en tung stock blir det fart i honom, ibland gråter han i ren frustration för att han ej kan klara en för stor stock men han ger sig inte, han sliter och drar så att flisorna flyger och far och till slut blir den lagom stor för honom.


När jag tänker på Newfoundlandshundar ser jag en bild av en lugn, snäll, hund som går i lugn takt och på den bilden stämmer inte Sam in - Jag fick så mycket mer ;o)

Det bästa i mitt liv...Sam!