ENGLISH VERSION
  START
  FOTO
  VÅRA DJUR
  SAM
  DON
  JULIE
  PÄLSVÅRD
  SJUKDOMAR
  NEWF. SJUKDOMAR
  OM NUFFEN
  VATTENHUNDEN
  ATT TÄNKA PÅ
 RASSTANDARD
  KLIPPA NF ÖRON
  KLIPPA NF TASSAR
  MINNE AV BONITO
  MINNE AV DANNY
 " HOW COULD YOU"
 


Don - Den lugna….. den tacksamme!!


Don kommer från Zambassadourgårdens kennel, och hans föräldrar är:


Fader: SUCH NUCH INTUCH QASHIWAS CHALABALIC
Moder: QASHIWAS POWER OF LOVE.

När Don var ca tre år fick vi honom. Han hade då bott på kennel hela sitt liv… Ärligt talat trodde jag inte att det skulle gå bra, med tanke på att han var en " riktig" utehund, och för att vi redan hade Sam som var vuxen, och kunde vara ganska dominant av sig och ej att förglömma, Don var lika dominant.

Don är en oerhört tacksam hund, han blir glad för den minsta lilla sak han får och han har en stor förkärlek för mjukisdjur ;o)
Hos alla dom vi har varit på besök hos, har Don direkt letat upp deras mjukisdjur och försökt sno dessa med sig hem, ibland har han lyckats..:o)


Han är också otroligt kelen av sig, han får aldrig nog!! Jämfört med Sam som tycker att det är ganska löjligt och hellre vill att man bråkar och retas med än larvigt kelande.
Don är också en riktig hemmahund, han tycker det är kul att följa med bort men det är väldigt viktigt för honom att komma hem igen! Han älskar sitt hem och alla sina saker ;o)


När det gäller att bada i havet kan man väl inte påstå att Don är någon simfanatiker precis, han tycker det är hur bra som helst att ligga inne vid strandkanten och bara njuta av livet ;o)


Men om husse och matte simmar ut har vi efter mycket träning och lockande lyckats få honom att simma ut till oss, han vänder dock på sitt huvud och sneglar oroligt in mot land.


När han väl har simmat ut till oss lägger han sina framben på våra axlar och pustar tungt ut.
Fördelen är att man själv bottnar annars sjunker man till hans förskräckelse, men tro inte att han släpper taget för det hmmm….Här kan man snacka om en äkta livräddningshund ;o) Gissa om vi har underhållit många i sommar ?

Detta var enda chansen för oss att träna Don från att komma över sin osäkerhet, men det rekommenderas självklart inte om man kan träna upp på annat sätt ;o)
Don är en mycket snäll hund, han är lugn, jättegosig nalle som äter sin mat utan tjafs och tar gärna också Sam´s som äter som en mus.


Don kan också vara lite slö och trög… Man får ha stort tålamod om man vill lära honom något!! Han tröttnar väldigt fort nämligen ;o)


Kommer ihåg när han skulle lära " Vacker tass" vilket inte brukar vara så svårt att lära ;o) men efter att ha tjatat i minst två veckor varenda dag, tänkte jag för mig själv - att detta måste vara den mest slöaste, korkade hund jag träffat och jag hade väl mer eller mindre gett upp, när han helt plötsligt gjorde " vacker tass" jag blev så glad att jag jublade ut.. och Don blev själv ännu gladare och slutade inte vinka med tassen.


Han sprang efter mig och bara slog med tassen och samtidigt som jag skrattade försökte jag väja undan från hans kraftfulla " vacker tass" det slutade med att jag låg på golvet och fick känna på hur hårt " vacker tass" känns =O) Kanske något att ha i tankarna nästa gång man vill lära ut något!!
Han var hur som helst väldigt glad att han förstått vad tusan det var jag tjatat om ;o)